Valokuvauksesta ja sen suunnittelusta

Olen ollut jo pidempään kiinnostunut valokuvaamisesta. Olen hiljalleen vuosien varrella lueskellut perusteita kirjoista ja netistä, ja satunnaisesti saanut napattua ihan hyviäkin otoksia. Nelisen vuotta sitten lahjaksi saatu Canon PowerShot G10 mullisti mahdollisuudet leikitellä aukoilla ja valotusajoilla verrattuna vanhaan Canon IXUS40 -kameraan, jolla olin aiemmin kuvannut lähinnä tallentaakseni tapahtumia ja paikkoja.

Vaikka G10 on loistava kamera, olen jo jonkun aikaa pohdiskellut järjestelmäkameran ostamista. Se on kummitellut takaraivossa jokaisella kerralla kun G10:n zoomi on jäänyt vajaaksi tai asetuksissa muuten ovat tulleet rajat vastaan liian nopeasti.

En tarvitse erityisen hienoja tai monimutkasia ominaisuuksia kameralta, enkä myöskään kovin montaa objektiivia. Olen niin tottunut Canonin kameroihin, että aluksi en edes ajatellut minkään muun hankkimista. Nyt (keskustelupalstojen myötä) viisaampana, olen alkanut harkita myös Nikonia. Siihen ilmeisesti halvemman hintatason putket ovat laadukkaampia kuin Canonin vastaavat. Listasin tähän muutaman kiinnostavan kameran ihan omaksi muistilistaksikin. Hinnat ovat kittihintoja Verkkokauppa.com:sta. (Olen vielä aika ulalla objektiivien laaduista ja merkinnöistä, mutta ei anneta sen nyt häiritä.)

Canon EOS 1100D (KIT 18-55 IS: 458,90 €, tuplakitti KIT 18-55 DC III + 75-300 DCIII: 639,90)

Nikon D3100 (AF-S DX 18-55 mm II: 499,90 €)

Canon EOS 550D (KIT EF-S 18-55 mm IS: 699,90 €)

Nämä ovat käytännössä ne halvimmat kitit mitä myydään, mutta en ole löytänyt juurikaan kritiikkiä näitä runkoja kohtaan. Nyt veneen oston myötä haluaisin tietysti ottaa hyviä kuvia siihen liittyviltä reissuilta, mutta taloutemme kassavirtojen pienennyttyä, tajusin että en voi ostaa uutta kameraa ainakaan heti. Siispä ainoaksi vaihtoehdoksi jäi lainaaminen ja käännyin äidin puoleen. Nyt minulla on ainakin hetkeksi käytössäni Sony alfa200 (DSLR-A200, objektiivit DT 18-70 mm: F3,5-5,6 + Tamron AF 80-210 mm: F4,5-5,6), jolla voin harjoitella.

Ja harjoittelua se vaatiikin! Käyttöliittymä ei hurmannut ainakaan ensikosketuksella, mutta eiköhän sitä vanha Canon-käyttäjäkin pääse kiinni Sonyn maailmaan, kun vaan vähän totuttelee. Siispä käyttöopas taskuun ja kuvaamaan!

Kategoria(t): Unelmointi, Valokuvaus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s