Vene 12 Båt

Nyt on venemessut kierretty läpi ja huh, ne ovat tänä vuonna melkoisen kokoiset! En yhtään ihmettele, että nämä ovat Pohjoismaiden suurimmat, kyllä siellä kaikille oli jotakin ja vähän enemmänkin. Tässä hieman huomioita messuista Kleopatraa ja sen miehistöä silmällä pitäen.

Turva- ja hälytyslaitteet kiinnostivat meitä tällä kertaa erityisesti ja niitä oli myös paljon tarjolla. Ficoralta, eli Viestintävirastolta, oli 20 minuutin luento aiheesta päälavalla, josta saikin hyvän kuvan ainakin siitä, millaista henkilökohtaista hälytyslaitetta ei kannata hankkia. Pääasia näissä tuntui olevan, että kaupallisessa satelliittijärjestemässä oleviin ei kannata lähteä mukaan tai kannattaa ainakin selvittää huolellisesti etukäteen mihin hälytys menee, mitä kautta viesti päätyy paikalliselle meripelastukselle ja kuinka kauan laite on voimassa. Eräässäkin laitteessa paristonvaihto on mahdotonta, joten laitetta voi käyttää vain noin viisi vuotta.

Turvalaitteisiin liittyen ostimme BSA Opticsin ND-5 laser-lampun. Se on muodoltaan kuin taskulamppu, mutta valona on vihreä lasersäde. Tämä on tarkoitettu sekä yöpurjehduksessa heijastinmerkkien hakuun että mob-tilantessa vedenvaraan joutuneen etsintään. Vaikka ilmeisesti laserkeila toimii myös hätäraketin korvikkeena, en jättäisi raketteja silti pois veneestä… Mutta pitäähän miehillä olla lelunsa.

Kuuntelimme myös Petri Takalan pitämän Foreca-sääkoulun, joka oli oikein kiinnostava ja painottui juuri niihin asioihin, joita veneilijä tarvitsee. Säästä olisi hyvä oppia vielä lisääkin, mutta suomenkielistä kirjallisuutta ei kuulema oikein löydy.  Tähän ongelmaan Takalalla oli kuitenkin vuoden sisällä tulossa ratkaisu.

Muodin osalta keskityimme lähinnä Muston tuotevalikoimaan ProSailorin osastolla. Mitään ei tällä kertaa tarttunut mukaan, mutta ainakin nämä yhdet kengät jäivät mieleen ja saatan ne vielä hankkia ennen kesää.

Paukkuliivien suuri tarjonta yllätti, ja kevensi myös kukkaroa. Päädyin ostamaan Crewsaverin kevyimmän mallin (Freedom 150N) turvakoukun kanssa. Olisin muuten ehkä päätynyt Balticiin pohjoismaisuuden takia, mutta Crewsaver oli ehdottomasti kevyempi ja mukavampi päällä. Ja mukavuudella on painoarvonsa, kun käyttötunteja tulee paljon…

Katselimme messuilla myös kumiveneitä. Pienimmät nähtävillä olleet veneet olivat 2,3 m ja 2,4 m. Valikoimissa on saatavilla myös 2,0 metrisiä. Itse valitsisin pienimmän ja siten helpoimmin liikuteltavan version, mutta miehillä voi olla asiaan erilainen näkemys 😉 Veneen tarkoitus on lähinnä toimia apuna maihinpääsyssä, enkä usko että tarjolla olleilla veneillä sinänsä on suuresti eroakaan. Tässä kuitenkin kuvat kahdesta kumiveneestä jota katsoimme:

Näiden asioiden lisäksi olimme erityisen kiinnostuneita keulatikassysteemeistä sekä septijärjestelmistä. Saimme myös arvokasta tietoa Kleopatran moottorista ja odottelemmekin jo lähipäivinä postista kolahtavaa käyttäjän huoltokirjaa kyseisestä aparaatista.

Tämä Plastimon mini-septitankki tuli Petrin mieleen katsellessamme näytteillä olleita systeemeitä ja Jabscon myyjä osasi ohjata meidät oikeaan verkkokauppaan. Kleopatrassahan ei ole septitankkeja kummassakaan vessassa, ja niille voi olla hankalaa löytää kunnollista tilaa. Tämän 25 litraisen tankin voi asentaa pytyn eteen ja näin ainakin toisen vessan tilaongelma saataisiin ratkaistua. Tällaisen asennus voisi mahdollisesti onnistua jo ensi kesän purjehduksia varten.

Kesäkuume iski jo entistä kovemmalla teholla venemessuilla. Se onneksi helpottaa, että Amsterdamin matkaan on enää 45 päivää aikaa.

Kategoria(t): Sisustus, Turvallisuus, Unelmointi, Vaatetus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s