15.6. Vlissingen – Stellendam

Sampo, Petri, Niina, Laura ja Josefina

Matkaan lähdettiin aivan liian myöhään, vasta myöhäisen lounaan jälkeen neljän aikaan. Sää oli melko tuulinen, saderintamia meni muutamakin ohi, joista yksi kasteli meidät oikein urakalla. Myötäisellä tuulella kokeilimme spinaakkerin vetämistä ylös. Purje kieputtui pahasti etustaagin ympärille ja sinnikkäästi yrittämällä saimme sen lopulta auki. Iloa kesti vain liian vähän aikaa, kun ohjausvirheen tai puuskaisen tuulen takia purje kiersi taas solmuun ja repesi. Myöhemmin analysoimme repeämistä tarkemmin ja osasyynä onnettomuuteen saattoi olla myös liian kova tuuli spinaakkerille. Purjemaakari myös sanoi spinnua vanhaksi.

Matkalla sattui myös täysin myötäisessä tuulessa liian monta lehmänkäännöstä eli vahinkojiippiä. Suuremmilta onnettomuuksilta onneksi vältyttiin ja sähläily maksoi meille ainoastaan mereen lentäneen vinssinkahvan.

Ilta meni pitkäksi ja saavuimme Stellendamiin pimeällä vasta kahden maissa yöllä. Pääsimme onneksi sulusta sisälle ja löysimme vierasvenesatamasta vapaan pilttuun. Rantautuminen sujui mallikkaasti ja kaikki painuivat kevyen yöpalan jälkeen nukkumaan.

Aamulla selvisi että satamassa on hyvät suihkut ja venetarvikeliike, ja tietysti käytimme molempia hyväksemme.

20120618-154241.jpg

20120618-154322.jpg

20120618-154409.jpg

Kategoria(t): Purjehdus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s