20.6. Zaandam – Den Helder

Petri, Niina, Sampo, Laura, Josefina

Zaandam N52°26.2 E004°49.5
Den Helder N52°56.8 E004°46.7
38 mpk, 8 h 30 min

Matkaa päästiin jatkamaan taas keskiviikkona. Sampo oli selvittänyt paikallisilta, että kanavareitti Den Helderiin kestää arviolta seitsemän tuntia ja pääsimmekin lähtemään kahdeltatoista. Kanavan maisemat olivat alkuun mielenkiintoisia ja mukavasti erilaisia kuin merellä, mutta pian pellot lakkasivat kiinnostamasta.

Josefina kokkasi meille ihanan pastalounaan kahden aikoihin ja jälkiruuaksi söimme hollantilaisia herkkukeksejä, joissa todennäköisesti oli toisen lounaan verran kaloreita.

Siltoja oli paljon, ja niissä tuhraantuikin huomattavasti aikaa, kun pyörimme aina 5-20 minuuttia jokaisen edustalla odottamassa avausta. VHF-radion käyttö taisi tulla kaikille tutuksi, kun jouduimme melkein aina pyytämään siltavahteja avaamaan väylän.

Tuuli oli koko matkan vastainen ja yltyi illansuussa, joten purjeita ei avattu kertaakaan matkan aikana. Normaalisti merisairaus estää minua olemasta sisätiloissa aina liikuttaessa, mutta sisäkanavan aallottomassa ja tasaisessa menossa lueskelin lehtiä ja kirjoittelin postikortteja karttapöydän ääressä. Ehtiihän sitä taas myöhemminkin istua ruorissa.

Den Helderissä aloimme etsiä tankkauspaikkaa, ja lopulta useiden kierrosten ja neuvojen jälkeen löysimme sen. Tankki sijaitsi pienen vierasvenesataman laiturissa ja satamamestarin saavuttua paikalle, saimme tankattua. Jäimme myös satamaan yöksi, koska fasiliteetitkin vaikuttivat kunnollisilta. Josefina kokkasi taas meille herkullista illallista ja suihkujen jälkeen alkoi uni jo maistua.

Kategoria(t): Purjehdus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s