26.6. Borkum – Norderney

Petri, Sampo, Niina

Borkum N53°33.6 E006°44.8
Norderney N53°42.1 E007°09.9
45 mpk, 8 h

Olimme katsoneet alustavia vierassatamia Friisien saarten itäosasta, mutta tarkempi korttien tutkiminen tekikin selväksi että harvoihin satamiin oli menemistä 2 metrin syväyksellä. Lähimmän saaren, Norderneyn, venesataman suun syvyydeksi ilmoitettiin keskialavedellä 2 metriä ja laiturien kohdalla syvyydet tippuivat jo 1,7 ja 1,1 metriin.

Borkumin satamakapteenin avustuksella meille kerrottiin, että voisimme tulla satamaan, mutta sisäänajo ei onnistu alavedellä, vaan saapuminen pitäisi ajoittaa vähintään tunnin alaveden jommalle kummalle puolelle.

Lähdimme liikkeelle melko myöhään, klo 13, ja arvio matka-ajasta oli noin viisi tuntia. Vastatuuli ajettiin koneella ja edellisillan viinitarjoilu aiheutti hieman merisairautta, joka onneksi helpotti kun päivä eteni. Sivumyötätuuliosuudeksi nostimme purjeet ja mielialakin kohosi. Sampo kokkasi lounaaksi nakkeja ja jälkiruuaksi oli tuoreita viinereitä.

Norderneyn satamassa yritimme saada vhf:llä satamakapteenia kiinni, mutta koska vastausta ei kuulunut, päätimme yrittää rantautumista syvyyslukemista huolimatta. Petri ohjasi ja muutaman kunniakierroksen jälkeen pääsimme hyvin laituriin. Kello oli jo sen verran paljon, että päätimme syödä veneessä munakasta ja painua nukkumaan.

Kategoria(t): Purjehdus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s