28.8. Helgoland – Hörnum, Sylt

Petri, Sampo, Niina

Helgoland N54°10.6 E007°53.6
Sylt N54°45.6 E008°17.7
44 mpk, 7 h 30 min

Aamuherätys tapahtui 8:30 sisimmän veneen toimesta ja säntäsimme suoraan sängystä irrottamaan veneen. Lähdettyämme kerran liikkeelle päätimme mennä tankkaamaan. Tankkauslaituri näytti kartassa hieman matalalta, joten mitä aiemmin ennen alavettä sinne pääsisi, sitä parempi. Petri ajoi laituriin ja tankki veti 80 litraa dieseliä. Petri jatkoi verovapaille kaupoille ja minä Sampon kanssa kuljetimme veneen takaisin satamaan poijuun odottelemaan. Petri tuli kauppakassien kanssa ja hyppäsi laiturin nokasta kyytiin.

Purjeet nostettiin heti satama-altaan jälkeen yhdentoista maissa ja heikolla tuulella purjehdimme 3-4 solmun vauhtia. Purjeiden trimmaus auttoi heti ja saimme hyvää opetusta siinä Sampolta. Tuulikin nousi sitten hieman ja pääsimme sen ja vuorovesivirran avulla seitsemään solmuun. Lähdimme kahden ruotsalaisen purjeveneen vanavedessä Helgolandista ja jossain vaiheessa aloimme saavuttaa niitä. Toinen vene oli vetänyt mustan kolmion keulaan ja käytti siis tuulen lisäksi konevoimaa. Heillä oli ilmeisesti isopurjeen kanssa ongelmia ja siksi matka ontui. Ruotsalaiset ottivat myöhemmin myös yhteyttä vhf:llä ja kyselivät matkakohdetta. Totesimme tapaavamme Hörnumissa. Sää oli vaihteeksi lämmin ja välillä jopa aurinkoinen. Muston sadekerrastot ovat olleet reissulla kovassa käytössä, mutta tänään niitä päästiin hieman availemaan ja Sampo purjehti jo pelkässä kauluspaidassa.

Ajoimme välillä ruotsalaisista ohi, mutta navigaatiovirheiden takia päästimme myös ruotsalaiset välillä ylätuuleen ja ohi. Viimeisillä kymmenellä maililla tuuli tyyntyi lähes täysin ja vauhtimme tippui välillä alle kolmeen solmuun. Molemmat ruotsalaiset jatkoivat koneiden ja purjeiden yhteisvauhdilla ohi ja saapuivat määränpäähän ensin. Mekin kyllästyimme lopulta lillutteluun ja rullasimme genoan sekä tiputimme ison ennätysvauhdilla. Loppumatka menikin lähes yhdeksän solmun vauhdilla kun vuorovesien aiheuttama virta suorastaan imi meidät Hörnumiin. Rantautuminen sujui Petriltä tyynessä kelissä hyvin ja hän kävikin moikkaamassa ruotsalaisia heti toisella puolella laituria.

Hörnumia sen enempää tutkimatta päädyimme suihkujen jälkeen syömään läheisen vierasmajan yhteydessä olevaan ravintolaan ja ruuan jälkeen siirryimme katetulle terassille katsomaan Saksa Italia -jalkapallomatsia. Valitettavasti Saksa hävisi ja siirryimme pelin jälkeen pian veneelle.

Kameran temppuillessa visuaaliset muistot on tallennettuina ainoastaan matkustajien mieliin.

Kategoria(t): Purjehdus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s