29.6. Hörnum – Esbjerg

Petri, Sampo, Niina

Hörnum N54°45.6 E008°17.7
Esbjerg N55°28.4 E008°25.4
54 mpk, 9 h

Päivän suunnitelmana oli tehdä lyhyt legi Syltin toiseen päähän ja lähtö olisi yhdeksän ja kymmenen välillä, jotta päästäisiin myötävirtoihin kiinni. Herätys 8.30 johti lähtöön jo yhdeksältä ja merellä huomasimme olevamme hieman aikaisessa ja virta oli hieman vastainen. Purjeet nostetiin heti päästyämme ulkomerelle pois matalikolta. Aloitimme ykkösreivissä, koska tuuli oli 20 solmun tienoilla. Parin tunnin päästä huomasimme, että matka sujui mainiosti ja tuuli oli juuri sopivasta suunnasta, joten päätimmekin tehdä pidemmän legin Tanskan puolelle Esbjergiin. Poistimme myös reivit melko pian tuulen tasaantuessa 15 solmun tienoille.

Sivumyötäinen kuljetti meitä kuuden seitsemän solmun vauhtia auringonpaisteessa ja matka meni mukavasti. Aallokkoakaan ei juuri ollut. Sampo otti muutaman tunnin päiväunet ja perille päästiin kuudelta illalla. Satama osoittautui tylsäksi teollisuussatamaksi, mutta perusjutut löytyivät. Petri ja minä emme olleet ajatelleen lainkaan, että Tanskassa on käytössä kruunut, joten suihkurahaa ei löytynytkään taskuista. Ilta meni kuitenkin mukavasti veneellä syöden ja jutellen. Autoimme myös saksalaisen yksinpurjehtivan vanhemman miehen laituriin, vaikka ilmeisesti hän olisi kyllä selvinnyt yksinkin.

Kamera on hiukan temppuillut, joten valokuvia ei ole tullut otettua. Toivottavasti saamme suolan pois akun kontaktipinnoista pian ja kameran taas toimintakuntoon.

Kameran temppuillessa visuaaliset muistot ovat tallennettuina ainoastaan matkustajien mieliin.

Kategoria(t): Purjehdus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s