5.7. Nyköping Mors – Nibe

Petri, Sampo, Niina

Nyköping Mors 56.47.554′ 008.51.987′
Nibe 56.59.287′ 009.38.009′
39,7 mpk, 7 h

Nukuimme pitkään, söimme aamiaista ja kävimme suihkussa. Vene irtosi laiturista vasta yhdeltä kaikesta säätämisestä johtuen. Alkumatkan pääsimme tiukassa sivutuulessa purjeilla, mutta kryssiä ei varsinaisesti tarvinnut, vaan vene nousi tuuleen juuri riittävästi. Vasta juuri ennen kapean vastatuulirännin alkamista, jouduimme ottamaan yhden halssin toiseen suuntaan. Yhtään varteenotettavaa kilpakumppania ei löytynyt, yksikin hyvältä vaikuttava vaihtoi moottoriin, kun meno alkoi näyttämään vähänkin vastatuulelta.

Moottoroinnin alettua laitoin meille lounasta ja Petri oli ruorissa. Ränni oli kaivettu hiekkaan ja oli todella kapea ja paikoitellen matalakin, mutta selvisimme ilman pohjakosketuksia. Yksi hylje kävi taas kurkistamassa, mutta suurempi osa niistä jäi tällä kertaa piiloon aaltojen alle. Minä ohjasin välillä, Sampo otti pitkät päiväunet kannella ja Petri tiskasi. Moottorilla ajo on melko puuduttavaa, mutta onneksi päivämatka ei ollut kovin pitkä ja sää oli kaunis. Sain jopa hieman jalkoihin väriä, kun päällä ei ollut koko kerrastoa ja tarkeni purjehtia lyhyissä housuissa.

Aivan viimeinen osuus matkasta oli hyvin kapea ja matala ränni. Hiukan epäselvästi kalibroitu syvyysmittarimme näytti alle kahta metriä, mutta kokemus on osoittanut että jo 1,2 metrissä vene on tukevasti pohjassa. Onneksi pääsimme satama-altaaseen turvallisesti ja bongasimme vapaan paikan. Valitettavasti rantautuminen jäi lyhyeen, kun kuusi metriä ennen laituria matka tyssäsi pohjaan. Peruutimme ulos ja etsimme satamakapteenin avustuksella toisen paikan. Sekin oli hiukan matala, mutta saimme kuitenkin hilattua veneen tarpeeksi lähelle laituria pohjaa kyntäen. Ilta kului kuunnellen rannan bileitä ja opetellen pelaamaan canastaa. Ei yksi ilta ihan riittänyt sisäistämään kyseistä peliä, mutta ehkä huomenna menee jo paremmin.

Kategoria(t): Purjehdus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s