12.7. Hundested – Helsingör

Petri, Sampo, Niina

Hundested 55.57.920′ 011.50.769
Helsingör 56.02.579′ 012.36.836
45 mpk, 8 h

Lähdimme puoli kymmenen aikaan Hundestedistä tarkoituksena mennä läheiseen Lysnäsin satamaan tankkaamaan ja täydentämään varaosavarastoja venetarvikeliikkeeseen, johon oli tehty tilaus jo etukäteen. Lähdön jälkeen tipautin kenkäni veteen, joten lähtö meni uusiksi. Yritimme peruuttaa ja saada sen veneeseen takaisin (kenkä oli onneksi kelluva Crocs), mutta se kellui nopeasti veneiden väliin. Laitoimme sitten veneen vapaaseen bensalaituriin ja minä kiersin koko satama-altaan hakemaan kenkää sillä välin kun miehet tankkasivat. Näiden hommien jälkeen pääsimme vihdoin lähtemään.

Saavuimme Lysnäsiin, mutta kaupan tilaus ei ollut vielä tullut. Söimme odotellessa lounasta, mutta tilausta ei kuulunut, joten lähdimme yhdeltä taas matkaan ostaen vain paikalla olevat tarvikkeet.

Taivalla oli synkkiä ukkospilviä ja välillä satoi, mutta nostimme purjeet reivattuina. Tuuli oli lähes olematon, joten jouduimme yhdellä väylällä avittamaan koneells matkantekoa, jotta emme olisi jääneet suoraan ukkospilven alle. Merelle päästyämme sää selkesi ja tuulikin välillä nousi hieman. Päätimme kokeilla taas spinaakkeria, koska tuuli oli hyvin heikko ja lähes myötäinen.

Tällä kertaa spinnu nousikin oikein mallikkaasti ja saimme sen hyvin vetämään. Oi sitä iloa! Vene kulki hyvin noin kuutta solmua pelkällä spinaakkerilla (isopurje ei tässä vaiheessa enää oikein vetänyt). Matka taittui hyvin ja lopulta tuli hetki laskea spinnu. Sekin meni melko hyvin, vaikka tuuli oli tällä välin hieman noussut ja purjeen saaminen pussiin olikin hieman hankalaa.

Rantauduimme tyynessä säässä suureen Helsingörin satamaan, josta satamakirja sanoi, että sieltä löytyy aina paikka kaikille. Ensimmäinen yrittämämme paikka oli liian kapea ja ainut löytämämme leveä paikka oli varustettu ”varattu” -kyltillä. Menimme kuitenkin siihen, eikä omistaja koskaan ilmaantunut vaatimaan paikkaansa.

Kategoria(t): Purjehdus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s