13.7. Helsingör – Ven – Kööpenhamina

Petri, Sampo, Niina

Helsingör 56.02.579′ 012.36.836′
Venö 55.54.557′ 012.40.395′
Kööpenhamina 55.41.015′ 012.35.747′
33 mpk, 7 h 30 min

Aamu alkoi linnavierailulla. Kaupungin linnaa kutsutaan Tanskan kauneimmaksi linnaksi, joten olihan se nähtävä. Brosyyrin mukaan linna aukeaisi 10:30 joten tähtäsimme siihen. Todellisuudessa se olikin auennut jo kymmeneltä, mutta mitä pienistä. Maksoimme sisäänpääsyn ja käveleskelimme sisäpihalle. Muurit olivat sinänsä ihan kiinnostavia, mutta odotukset olivat linnan sisätiloissa ja muistissa oli vielä Hillerödin hieno linna.

Päädyimme ensin linnan alaisiin osiin, tunneleihin ja kaivantoihin. Taskulampulle olisi ollut käyttöä kun hapuililme pimeässä. Kukaan ei oikein ymmärtänyt tourin tarkoitusta ja kaikista oli mukava päästä taas valoon maanpinnalle. Jatkoimme sisätiloihin, mutta nekään eivät oikein sytyttäneet. Ehkä odotukset olivat liian suuret verrattuina todellisuuteen. Lähdimme sitten takaisin , kun olimme nähneet suurimman osan linnasta.

Lyhyt purjehdus Venön saarelle lounastamaan mukavasti kevyessä vastatuulessa. Pääsimme kuitenkin muutamalla halssilla perille, joten kryssiminen ei ollut liian raskasta. Aallonmurtajien suojista löytyi hyvä kylkikiinnityspaikka ja rantautuminen meni hyvin. Tajusimme pian olevammekin Ruotsissa ja vasta syömässä tajusimme, että meillä on yhä Tanskan kohteliaisuuslippu salossa. Vierailu oli pikainen, joten annoimme asian olla. Lounaan jälkeen minä kiipesin Sampon kanssa vielä mäen huipulla olevalle kirkolle ja sen jälkeen lähdinne Kööpenhaminaa kohden.

Tuuli oli noussut navakaksi, joten otimme purjeet ylös kakkosreivissä. Reivattuna isopurjeen muoto ei ollut kovin optimaalinen, ja luovikyky oli tällöin myös säädytön. Heti kun tuulen nopeus alkoi iltaa kohden laskea, otimme reivit pois ja nousimme heti paremmin tuuleen. Yritimme navigoida Kööpenhaminan sisäänajoon, mutta todellisuus ja kartat eivät oikein vastanneet toisaan ja maisema oli sekava. Tiputimme purjeet ja jatkoimme koneella. Vihdoin oikea reitti löytyi ja moottoroimme sisään. Tarkoituksena oli päätyä Cristianshavniin, mutta bongasimme matkalla sinne paikan hotelli Admiralin edestä. Muut veneet kyseisessä satamassa olivat jättikokoisia moottorialuksia, ja olo niiden välissä oli vähän epävarma. Jäimme siihen kuitenkin yöksi, vaikka illan aikana selvisikin ettei paikassa ole fasiliteetteja.

Kategoria(t): Purjehdus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s