Uusi purjehdusvuosi käyntiin!

Uusi vuosi, uudet kujeet. Aika on vierähtänyt vauhdilla veneen noston jälkeen, mutta nyt olisi aika aloitella uutta kautta vaikka maa onkin vielä lumessa ja meri jäässä. Ensi kesästä tuleekin mahdollisesti vielä edellistä jännittävämpi!

Kleopatra on viettänyt talveaan rauhassa täyden teltan sisällä turvassa lumituiskuilta ja myrskytuulilta. Keväämmällä olisi tarkoitus saada se ensimmäisten joukossa vesille ja suoraan telakalle keulan korjaukseen. Samalla harkitaan septitankin teettämistä.

Ennen telakalle viemistä olisi saatava ainakin seuraavat asiat tehtyä:

  • Moottorin asennus; moottori on talvehtinut huoltofirmassa ja on valmiina palautettavaksi paikalleen. Tämän hoitavat firman miehet.
  • Veneen mystinen sähkövuoto on paikannettava ja korjattava.
  • Kyljet on pestävä ja kiillotettava uutta purjehduskautta varten.

Telakaltapaluuta odotellessa voimmekin sitten keskittyä maston huoltoon, jossa korjausta vaativat ainakin valot, sekä purjeiden korjauttamiseen. Myöhempiin huoltotoimiin sisältyy ainakin rullajärjestelmän huolto ja keulakannessa olevan reiän korjaus, joka syntyi mastonlaskussa syksyllä.

Viime viikolla postilaatikosta kolahti liput Vene Båt 2013 -messuille. Iloisesta yllätyksestä saamme kiittää viime vuoden radiokurssin vetäjää, jonka kanssa Petri oli tiiviisti tekemisissä suorittaessaan kursseja. Messuilta tulee varmasti katseltua ainakin turvallisuusvälineistöä ja muuta tärkeää varustetta huhtikuussa syntyvälle pikkuseilorillemme. Toivottavasti hänkin pitää veneilystä yhtä paljon kuin me!

Kategoria(t): Ajankohtaista, Korjaus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Uusi purjehdusvuosi käyntiin!

  1. Pilvi sanoo:

    Varmasti hän pitää! Veneessä nukkuu pitkään ja sikästi – ja pienessä tilassa koko perhe on koko ajan yhdessä. Lapsen näkökulmasta veneessä on paljon mukavampaa kuin vaikkapa kotioloisssa, ja niin taitaa olla vanhempienkin : )

  2. Hanna sanoo:

    Toivottavasti pikkuseilori pääsee mukaan Luuvartin seikkailuihin tänä kesänä. Bloginne oli niin kiinnostavaa luettavaa viime kaudella, että annoin sille blogitunnustuksen osoitteessa virtauslanka.blogspot.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s